Sign In

ОТВОРЕНА ДИОНИЦА ЛОКАЛНОГ ПУТА ВЛАСЕНИЦА-ЦИКОТСКА РИЈЕКА

Објављено:

У Власеници је данас свечано пуштена у саобраћај 1.500 метара дуга дионица локалног пута Власеница-Цикотска Ријека, у чију су санацију и асфалтирање 190.000 KМ уложили министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ и власеничка општина.

Дионицу су свечано пустили у саобраћај ресорни министри за избјеглице и расељена лица Српске и ФБиХ Давор Чордаш и Един Рамић, те начелник Власенице Мирослав Kраљевић.

Kраљевић је рекао новинарима да ће обновом и асфалтирањем ове дионице мјештанима тог подручја различитих националности бити омогућен квалитетнији живот.

"До прије пар дана овдје је било веома тешко пролазити, па су се мјештани често жалили и тражили да тај проблем буде ријешен", навео је Kраљевић.

Мјештанин Обрен Влачић рекао је да је пут до скоро био непроходан, чак и за пјешаке.

"Прва киша падне и однесе све. Ово сад што је урађено много нам значи. Хвала свима", истакао је Влачић.

Министар Чордаш рекао је да повратнику није довољно само обновити кућу и дати му да се бави неким ситним пословима да би опстао на поједином простору.

"Оно што често кочи повратнике управо је инфраструктура и ми данас имамо велико задовољство да покажемо да се заједничким радом може урадити мало већи пројекат", нагласио је Чордаш.

Он је навео да данас није лако издвојити 200.000 KМ, чак и са нивоа министарства, јер захтјева има из многих општина, те додао да се за поједине пројекте који се реализују на нивоу заједничких институција тражи да постоји готова инфраструктура, а када ње нема, нема ни пројеката.

Министар Рамић изразио је увјерење да ће обнова ове дионице олакшати процес одрживог повратка у општини Власеница.

"И ова данашња посјета два министра и локалне заједнице показује да, када је у питању брига за повратак и повратнике, ту нема проблема да сарађујемо, без обзира на то којој странци или етничкој групи припадамо", рекао је Рамић.

Ентитетски званичници најавили су да ће и убудуће подржавати општину Власеница у реализацији оваквих пројеката.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.