Sign In

Озваничен почетак изградње осам стамбених јединица за хрватске повратнике у Брод

Објављено:

У општини Брод данас је почела реконструкција и санација осам индивидуалних стамбених јединица за хрватске повратнике чија је вриједност око 300.000 КМ, у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда (САФ).

„Ово је почетак радова у Броду јер ми у овој и у идућој години на подручју ове општине планирамо инвестиције чија је вриједност виша од три милиона КМ“, рекао је министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, након састанка са представницима Општине и корисницима пројекта.

Он је најавио да ће се у Броду, поред поменутих кућа, градити стамбена зграда за 15 српских корисника алтернативног смјештаја. „Ово је заједнички пројекат у којем учествују општина, Влада Републике Српске и институције у Сарајеву“, додао је Чордаш.

У посјети општини Брод био је и потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић.

Један од повратника Марко Блажевић каже да ће му кућа у Мочилама коначно бити обновљена, те је захвалио свима који су помогли реализацију, на коју су дуго чекали.

Пројекат САФ финансира се из кредита Саудијског развојног фонда у износу 15 милиона долара намијењеног БиХ за потребе реконструкције 917 стамбених јединица за избјеглице и расељена лица у мјесту пријератног боравка.

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске ће, као имплементатор, у оквиру овог пројекта пружити помоћ у обнови индивидуалних стамбених јединица за укупно 374 породице, од чега на подручју Републике Српске за 111 породица, а на подручју Федерације БиХ за 263 породице.

Укупна планирана вриједност изградње поменуте 374 стамбене јединице износи 11,3 милиона КМ.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.