Sign In

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА 22 СТАНА ЗА КОРИСНИКЕ КОЛЕКТИВНОГ ЦЕНТРА

Објављено:

У Модричи је данас почела изградња 22 индивидуалне стамбене јединице у вриједности 1.040.000 КМ за кориснике колективног и алтернативног смјештаја.Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш рекао је да су Влада Српске и ресорно министарство обезбиједили 1.040.000 КМ кредитних средстава кроз Пројект затварања колективних центара и алтернативних смјештаја посредством осигурања јавних стамбених рјешења /ЦЕВ два/ у БиХ. 
Он је истакао да ће у нове станове, почетком наредне године, бити смјештено 12 интерно расељених и 10 социјално угрожених лица, корисника смјештаја Колективног центра у Кладарима Доњим код Модриче. 

Чордаш је истакао да су бројне административне препреке успориле реализацију овог програма у Модричи, у којој ће, након израде пројекта и тендерске процедуре, наредне године почети изградња и објекта са 15 стамбених јединица за социјално угрожена лица у овој општини. 
Он је подсјестио да је за реализацију Пројекта ЦЕВ-два на простору Републике Српске обезбијеђено укупно 29.178.194 евра, од чега је 10.169.413 евра кредитних средстава, а 11.008.781 евро допринос локалних заједница.  
"До коначног завршетка Пројекта ЦЕВ-два у Републици Српској остало је да се ријеши стамбено питање 151 породице у 15 градова и општина, од којих је највећи број у Добоју", рекао је Чордаш. 
Начелник општине Модрича Младен Крекић нагласио је да је општина обезбиједила земљиште, пројектну документацију и изградиће комплетну инфраструктуру. 
"Надам се да ће радови бити завршени у разумном року и да ће напокон, након 25 година, у Кладарима Доњим бити распуштен Колективни центар", рекао је Крекић. 
Он је истакао да су услови у Колективном и алтернативном центру у Кладарима Доњим тешки, а без помоћи Владе Републике Српске и општине Модрича њихова егзистенција би била угрожена. 
Рок за изградњу стамбеног низа са 22 стана је 120 радних дана, а извођач радова је предузеће "Јокић инвест" из Зворника. 
Почетку радова у насељу Модрича пет и претходном састанку са начелником у згради локалне управе присуствовали су представници извођача, надзорног органа и Миладин Драгичевић, савјетник предсједника Републике Српске Милорада Додика.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.