Sign In

Подршка Секретаријата Удружењу породица са четворо и више дјеце

Објављено:

​В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац разговарао је данас са предсједником Удружења породица са четворо и више дјеце Јованом Радовановићем о досадашњој сарадњи, као и могућности сарадње у предстојећем периоду, те о Нацрту закона о социјалном становању.

„Породице са четворо и више дјеце заслужују посебну пажњу институција, јер представљају основ демографског развоја друштва. Неке од породица, које су чланови Удружења, припадају категорији избјеглих и расељених лица и повратника, и овим породицама је Министарство за избјеглице и расељена лица посвећивало посебну пажњу, а свакако да ће и у активностима Републичког секретаријата за расељена лица и миграције бити један од приоритета,“ рекао је Штрбац.

Током састанка разговарано је о Нацрту закона о социјалном становању, а Штрбац је рекао да ће чланови Удружења бити позвани на Јавну расправу која ће ускоро бити заказана, те је позвао да дају конкретне приједлоге за измјене Нацрта закона.

Радовановић је захвалио на активностима које су до сада реализоване и помоћи коју је Министарство за избјеглице и расељена лица претходних година пружило члановима Удружења.

Он је рекао да Републичко удружење породица са четворо и више дјеце дјелује на простору 40 градова и општина у Републици Српској, те да ће представници удружења из свих локалних заједница ускоро одржати састанак на којем ће бити формулисани конкретни приједлози за допуну Нацрта закона о социјалном становању, како би и овим категоријама било омогућено стамбено збрињавање по моделу социјалног становања.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.