Sign In

Подршка инфраструктурним пројектима у општини Пелагићево

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је данас са начелником општине Пелагићево Симом Стакићем Споразум о суфинансирању Пројекта “Реконструкција пута у насељу Орлово поље”, укупне вриједности 96.750 марака. Потпису Споразума присуствовао је и Иво Камењашевић савјетник министра.

“Kада је ријеч о повратку расељених, никако не смијемо раздвајати реализацију инфраструктурних пројеката, од свих других услова неопходних за одрживи повратак, као што су адекватна стамбена рјешења за повратнике, а не смију се занемарити и начини обезбијеђивања неопходних извора прихода за повратничке породице”, рекао је Чордаш.

Чордаш је додао да је потписаним Споразумом кроз реализацију Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2017.годину Министарство обезбиједило средства за пружање подршке повратку у Пелагићево, кроз суфинансирање овог веома важног инфраструктурног пројекта у насељу Орлово поље.

Он је изразио задовољство активностима које општинска управа Пелагићева предузима на пружању подршке повратку, и додао да је Министарство обезбиједило поменута средства да би дало пуну подршку активностима  које се реализују, како би се побољшали  животни услови повратника.

Начелник  Стакић је захвалио министру на свим пројектима који су реализовани претходних година на простору Пелагићева,  истичући значај реализације тих пројеката који су значајно унаприједили квалитет живота становника општине Пелагићево.

“Повратници чине око једне трећине укупног броја становника Пелагићева, и ми настојимо створити што боље животне услове у повратничким мјесним заједницама, са посебним акцентом на изградњу потребне инфраструктуре”, истакао је Стакић.

Он је министра упознао са тренутним стањем у општини Пелагићево, те је изразио наду да ће Министарство и у наредном периоду пружати неопходну подршку реализацији инфраструктурних, али и других пројеката  значајних за повратничку популацију који ће се реализовати у наредном периоду.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.