Sign In

Требиње - На јесен почиње градња зграде, распушта се колективни вид смјештаја у Ластви

Објављено:

У Требињу ће до краја године почети изградња стамбене зграде са 48 станова за избјегла и расељена лица, након чега ће бити распуштен једини колективни смјештај на подручју града у Ластви, за чијих 15 корисника ће бити трајно ријешено стамбено питање.

Помоћник министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Радован Грајић рекао је да се радови изводе у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења ЦЕБ “, који имплементира Министарство за избјеглице и расељена лица Српске. 

Вриједност пројекта је 2,2 милиона КМ, а средства су обезбијеђена кредитним задужењем Владе Републике Српске.

Он је захвалио градоначелнику Требиња Луки Петровићу за разумијевање и истакао да Град Требиње треба да буде примјер осталим локалним заједницама у Републици Српској како се у рекордном року припрема и обезбјеђује сва потребна документација за један велики и значајан пројекат. 

Грајић је напоменуо да је Министарство и ранијих година имало вољу да реализује овај пројекат, али да нису наишли на разумијевање код претходне градске администрације. 

Петровић је истакао да је Град Требиње за пет мјесеци припремио сву потребну документацију, додајући да је пројектна документација урађена уз помоћ "Хидроелектрана на Требишњици". 

Он је напоменуо да ће расписивање тендерске документације услиједити за шездесетак дана, а да ће већ на јесен почети градња зграде. 

"Уколико тендером буде постигнута већа цијена градње од предвиђене, Град Требиње ће суфинасирати разлику", обећао је Петровић. 

На састанку представника Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске са челницима Градске управе истакнуто је да ће се упоредо са изградњом зграде радити и санација Дома пензионера у Требињу, односно да ће бити рађена санација крова и фасаде, те уређење 30 већ постојећих соба. 

“Пројекат санације Дома пензионера у Требињу, такође се реализује у оквиру Пројекта ЦЕБ 2, а укупна планирана вриједност радова износи преко 1,5 милиона КМ,” рекао је Грајић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.