Sign In

Потписан уговор о реконструкцији моста на Великој Усори

Објављено:

У Теслићу су данас министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и начелник општине Теслић Милан Миличевић потписали уговор о реконструкцији моста на ријеци Велика Усора у мјесту Слатина-Конџило, чија је укупна вриједност око 300.000 КМ, а коју ће Влада Републике Српске суфинансирати са 70.000 КМ.

„Министарство се у овај пројекат укључило кроз обезбијеђена средства с којима ће се суфинсирати изградња моста, који је важан не само за повратнике у овај крај, него и многобројне вјернике  који сваке године походе надалеко чувено Маријанско светиште Госпе Конџилске“, истакао је Чордаш.

Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић рекао је новинарима да је укупна вриједност изградње моста нешто испод 300.000 КМ, да Влада Републике Српске суфинансира са 70.000 КМ, док Влада Хрватске сноси преостале трошкове изградње.

Према његовим ријечима, мост би требало да буде завршен до 15. августа.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је да је ова локална заједница обезбиједила техничку документацију и припремне радове за изградњу моста, који се одвијају према предвиђеној динамици, а да ће привремени метални мост бити употријебљен на другој локацији.

Потписивању уговора осим потпредјсједника Јерковића, присуствовао је и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.