Sign In

Преко милион марака уложено у општину Сребреница

Објављено:

​​

Влада Републике Српске је преко Министарства за избјеглице и расељена лица, односно садашњег Републичког секретаријата за расељена лица и миграције у протеклих осам година кроз реализацију низа пројеката, уложила више од 1.100.000 КМ у општину Сребреница. Са активностима обнове и изградње стамбених јединица, изградње инфраструктуре, и пружања подршке пројектима одрживог повратка, наставиће се и у наредном периоду, рекао је директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац, на данашњем састанку у Бањој Луци са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем.

Они су разговарали о пројектима који су до сада реализо вани на простору Сребренице, те о могућностима реализације приоритетних пројеката који ће бити веома значајни за све становнике сребреничке општине. 

Секретаријат је ове године општини Сребреница као носиоцу права располагања, вратио 19 непотраживаних станова, чији корисници тренутно имају привремена рјешења за кориштење, а у току је поступак њиховог трајног стамбеног збрињавања. Станови су враћени на основу Закона о државним становима на којима не постоји станарско право.

Грујичић је упознао Штрбца о стању и потребама расељених лица и повратника на простору Сребренице, те о приоритетним активностима које ће Општина реализовати у наредном периоду, а намијењене су пружању подршке овим категоријама становништва. Он је истакао и веома добру сарадњу општине Сребреница са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције, која траје већ годинама.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.