Sign In

СТРАТЕГИЈА ПОДРШКЕ РЈЕШЕЊИМА ЗА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА И ПОВРАТНИКЕ

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, присуствовао је конференцији под називом „Стратегија подршке рјешењима за угрожена интерно расељена лица и повратнике у БиХ", у организацији УНХЦР-а.

Циљ ове конференције јесте проналажење квалитетних рјешења за преостале проблеме угрожених интерно расељених лица и повратника.

С циљем подршке одрживом рјешењу за проблеме са којима се сусреће ова најрањивија категорија становништва УНХЦР је развио методологију у оквиру Пројекта под називом „Подршка трајним рјешењима Ревидиране Стратегије за проведбу Анекса VII Дејтонског мировног споразума".

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш рекао је да  су Пројекти одрживог развоја кључ успјешног повратка и да Влада Републике Српске и Министарство  издвајају значајна средства управо за овакве пројекте.

Он је додао да та средства нису довољна, али да се свакако уз помоћ донатора и партнерских организација може много тога урадити по питању одрживог повратка.

Kонференцију је отворила министрица за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац, која је истакла да се само заједничким снагама може помоћи  хиљадама расељених особа и повратника и омогућити им да живе живот достојан човјека у 21. вијеку.

Kонференцији је присуствовао велики број актера задужених за спровођење Анекса VII Дејтонског мировног споразума.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.