Sign In

Саопштење-Уплаћен алтернативни смјештај

Објављено:

Влада Републике Српске уплатила је 137.125 КМ по основу индивидуалног алтернативног смјештаја за 793 корисника.

Средства су уплаћена за четврти квартал 2018. године чиме су измирене све обавезе по основу индивидуалног алтернативног смјештаја за прошлу годину.

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац је подсјетио да је Секретаријат у складу са новим Законом о републичкој управи преузео све обавезе Министарства за избјеглице и расељена лица, а једна од њих је и обезбјеђивање алтернативног смјештаја.

„Корисници свих видова алтернативног смјештаја представљају најугроженију категорију становништва и Секретаријат ће наставити активности Министарства на пружању подршке овим лицима," рекао је Штрбац.

Он је додао да Секретаријат наставља имплементацију Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем јавних стамбених рјешења (ЦЕБ 2), који се реализује на простору 15 локалних заједница у Републици Српској, кроз 18 потпројеката.

„Укупно ће кроз овај пројекат бити обезбијеђена трајна стамбена рјешења за 694 породице на простору Републике Српске, а 22 стамбене јединице у Модричи су већ завршене и предате на кориштење," изјавио је Штрбац.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.