Sign In

Састанак са комесаром за људска права Савјета Европе

Објављено:

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске састали су се данас, у кабинету министра Клокића, са делегацијом Савјета Европе предвођеном комесаром за људска права Нилсом Муижниексом.

На састанку је разговарано о питањима повратка расељених лица као и о програмима подршке повратницима у Босну и Херцеговину који се тренутно спроводе. Такође се разговарало о изазовима са којима се сусрећу повратници из свих дијелова Босне и Херцеговине

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу информисали су комесара о активностима у вези са процесом одговарања на Упитник Европске комисије, те о функционисању механизма координације у области европских интеграција.

Комесар је најавио да ће након завршене посјете Босни и Херцеговини, доставити Извјештај властима Босне и Херцеговине о стању у области људских права на који ће представници свих нивоа власти имати могућност да доставе своје коментаре.

Делегација Савјета Европе, на челу са комесаром за људска права, борави у  Босни и Херцеговини у периоду од 12-16. јуна 2017. године, када су предвиђени састанци са представницима нивоа власти Босне и Херцеговине, ФБиХ и Републике Српске из области људских права, избјеглих и расељених лица.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.