Sign In

Секретаријат обезбиједио средства за обнову вјерских објеката

Објављено:

Републички секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске обезбиједио је средства за уређење капеле Св. Анте у Ивањској и санацију цркве Св. Јосипа у Трну, у оквиру редовног Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2019. годину, а с циљем подршке пројектима одрживог повратка,

Замјеник директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Јуричевић потписао је данас уговоре о реализацији ова два пројекта са Мирославом Kљајићем жупником у жупи Узнесења БДМ у Ивањској и Домом Батинићем жупником у жупи Св. Јосипа у Трну.

Влада Републике Српске и Републички секретаријат за расељена лица и миграције су протеклих година издвајали значајна средства, која су усмјеравана за обнову и санацију вјерских објеката, не само на подручју Републике Српске, него и ФБиХ.

Јуричевић је истакао да је на подручју Бања Луке и Лакташа у протеклом периоду реализован велики број пројеката који подржавјау одрживи повратак и обнову вјерских објеката, те да ће се подршка Секретаријата наставити и у наредном периоду.

Kљајић и Батинић су  нагласили да реализација ова два пројекта има велики значај за Хрвате на подручју Бања Луке и Лакташа, и изразили велику захвалност на обезбијеђеним средствима од стране Владе Републике Српске и  Секретаријата. На овај начин је настављена дугогодишња успјешна сарадња са Секретаријатом који у континуитету подржава процес реализације пројеката који подстичу одрживи повратак. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.