Sign In

У БАЊАЛУЦИ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОД НАЗИВОМ САВРЕМЕНИ МИГРАЦИОНИ ТРЕНДОВИ И БЕЗБЈЕДНОСНИ РИЗИЦИ

Објављено:

​​​​У организацији Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци – Студијски програм за географију одржана је КонференцијаСавремени миграциони трендови и безбједносни ризици". Скуп је одржан 25. децембра 2019. године у амфитеатру Природно-математичког факултета у Бањалуци.

У уводном дјелу конференције обратио се професор доктор Драшко Маринковић шеф „Катедре за друштвену географију и демографију", и др Марко Аћић в.д директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције. В.д директора др Марко Аћић упознао је присутне да је новим Законом о републичкој управи формиран Републички секретаријат за расељена лица и миграције, који је преузео послове и надлежности Министарства за избјеглице и расељена лица. Господин Аћић је такође указао на озбиљност ове проблематике и истакао да је формирањем Сектора за миграције и послове реадмисије створен предуслов за дјеловање у области миграција.

На конференцији су презентоване двије теме: „Миграциони трендови у Републици Србији и окружењу" – проф. др Даница Шантић, Географски факултет Универзитета у Београду, и „Миграције и безбједност" – проф. др Миле Шикман, Факултет безбједносних наука, Универзитет у Бањој Луци.

Циљ конференције је подизање свијести о миграцијама, размјена искуства у области миграција као и повезивање науке, државних институција и организација које се баве питањима миграција с историјско-географског, геополитичког, социјалног, економског, правног и безбједносног аспекта ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.