Sign In

У БРАТУНЦУ ПЕТ ПОРОДИЦА ДОБИЛО КРОВ НАД ГЛАВОМ

Објављено:

​​

Представник Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Срђан Тркуља, 07. новембра је у општини Братунац, корисницима српске националности, свечано уручио кључеве за пет обновљених кућа, изграђених у оквиру Пројекта обнове стамбених јединица из средстава Саудијског фонда за развој (САФ), вриједних 198.313 КМ.

Републички секретаријат за расељена лица и миграције и Влада Републике Српске у континуитету имају добру сарадњу са руководством општине Братунац, која ће се наставити и у будућности кроз заједничку имплементацију пројеката.

На подручју братуначке општине тренутно је кроз реализацију Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путен обезбјеђења јавних стамбених рјешења ​(ЦЕБ 2) започела изградња стамбене зграде са 20 станова. Укупна вриједност завршених и радова у току износи око 1.030.000 КМ.

Пројекат реконструкције стамбеног фонда финансира се из кредита Саудијског развојног фонда у износу од 15 милиона долара. Средства су намијењена за реконструкцију 917 стамбених јединица у БиХ за избјеглице и расељена лица у мјесту предратног боравка. ​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.