Sign In

У БРОДУ ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ЗГРАДЕ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ

Објављено:

Изградња стамбене зграде са 15 станова за кориснике алтернативног смјештаја, чија је вриједност око 600.000 KМ, започета је данас у Броду.

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш изјавио је да ће станови бити изграђени у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у којем учествују Хрватска, Србија, Црна Гора и БиХ.

"Пројекат је већ започео у Приједору, планира се градња у Градишци, Бањалуци и још четири општине", додао је Чордаш.

Он је рекао да је укупна вриједност "Пројекта БиХ станоградња" око 13 милиона KМ без ПДВ-а и са учешћем општина.

"У пројекту учествује општина са дозволама, израдом потребне документације, што је сигурно додатних 20 до 30 одсто од вриједности пројекта", рекао је Чордаш.

Он је истакао да је рок за завршетак изградње стамбене зграде за кориснике социјалног непрофитног становања у Броду 300 дана.

"Kорисници ће бити постојећи корисници алтернативног смјештаја", прецизирао је Чордаш, истичући да је ово новост у БиХ јер ће надлежне установе обезбиједити средства за оне које нису у могућности да плаћају закуп са симболичном мјесечном киријом од једне KМ по квадрату.

Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић рекао је да ово порука да се уз заједнички рад и суживот може излобирати овакав пројекат.

Начелник општине Брод Илија Јовичић изразио је захвалност Влади Републике Српске јер је препознала потребу да се овакав пројекат спроведе у овој општини.

"Спремни смо да учествујемо у свим пројектима и за овај смо обезбиједили потребну документацију да би наши грађани имали топао дом", истакао је Јовичић.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.