Sign In

У Броду 19 породица добило кров над главом

Објављено:

​​

В.д. замјеника директора  Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Јуричевић,  уручио је данас кључеве обновљених стамбених јединица за 19 повратничких породица у Броду.

 

Куће су обновљене у оквиру пројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања, потпројекат БХ2, а изградња је коштала 750 000.

 

"Данас, заједно са овим људима овдје и њиховим породицама, осјећам велико задовољство што се након толико година, ријешило питање крова над главом, што је основни предуслов за повратак",  рекао је Јуричевић и нагласио да ће Влада Републике Српске и Републички секретаријат за расељена лица и миграције и у наредном периоду пружати помоћ повратницима, како из буџетских средстава, тако и донаторских.

 

Повратници су изразили задовољство што коначно могу уселити у своје властитите домове и својим породицама обезбједити нормалне услове за живот.

 

Вриједност Регионалног програма стамбеног збрињавања у који су укључене Србија, Црна Гора, Хрватска и БиХ износи 1,2 милијарде марака, од чега ће за пројекте у БиХ бити издвојено више од 200 милиона марака.

 

Средства за реализацију Регионалног програма стамбеног збрињавања обезбиједили су донатори, од којих је највећи ЕУ са учешћем од 450 милиона марака, затим слиједе САД, Италија, Њемачка, Норвешка, Швајцарска, Данска, Турска, као и друге земље донатори.

Подршку у реализацији овог пројекта пружили су и УНХЦР, ОЕБС и Развојна банка Савјета Европе. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.