Sign In

У Козарској Дубици испоручене машине за два корисника

Објављено:

У Козарској Дубици су испоручене машине за два корисника пројекта „Интегрисана подршка расељеним особама и избјеглицама у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Србији" који имплементира хуманитарна и развојна агенција ЦРС (Catholic Relief Services), уз финансијску подршку Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

„Удруживање средстава Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске и ЦРС-а показало се као веома успјешно и на прави начин подржава процес одрживог повратка. Значајно је истаћи да су ова средства додијељена људима који живе у својим домовима и вриједним радом доприносе развоју своје локалне заједнице," рекао је Амир Захировић, стручни савјетник у Министарству за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Горан Новковић, пројектни официр ЦРС-а, је рекао да су, у оквиру економске подршке корисницима Регионалног програма стамбеног збрињавања, данас испоручени одређени алати и машине породици Ђурић, која се бави керамичарским послом, како би могла да повећа обим посла и тим побољша свој финансијски положај.

„До сада смо користили застарјеле машине и алате, јер нисмо имали средстава и могућности да набавимо нове, а захваљујући данашњој донацији моћи ћемо прихватати много више посла. Захваљујемо се Министарству и ЦРС-у на овој помоћи, која ће много значити мојој породици," изјавила је Госпа Ђурић.

У оквиру Пројекта, данас су у Козарској Дубици испоручене и машине за послове кућног мајстора Маринку Дашићу.

Пројекат „Интегрисана подршка расељеним особама и избјеглицама у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Србији" подржава Одјел Владе САД-а за становништво, избјеглице и миграције (ПРМ). Пројекат омогућава расељеним особама и избјеглицама, којима је осигурано достојанствено стамбено збрињавање кроз РСП, да имају приступ социјалним правима, те могућност да повећају своје  приходе захваљујући примљеној помоћи за одрживост. Пројекат ће помоћи изградњу капацитета власти БиХ на свим нивоима да би се успоставио систем социјалног становања и осигурала економска одрживост корисника РСП-а.  Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске удружило је средства за овај пројекат у износу од 40.000 КМ у 2018. години. Укупна вриједност пројекта за све три земље у региону у 2018. години износи 2.000.000 КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.