Sign In

У току изградња 92 куће за српске повратнике у Ф БиХ

Објављено:

У оквиру „Пројекта реконструкције стамбеног фонда“ – САФ, у седам општина на подручју Федерације БиХ, биће изграђене 92 стамбене јединице, за српске повратнике, укупне вриједности 2.550.000 марака.

„Извођаче смо увели у радове у мају и јуну и очекујемо од њих да испоштују планирану динамику изградње, како би до краја године ове породице уселиле у своје домове“, рекао је министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, и додао да Влада Републике Српске и Министарство, имајући у виду тежак положај српских повратника у Федерацији БиХ, у последњих неколико година издвајају значајан дио средстава, како би се положај ове категорије становништва побољшао.

Он је истакао да ће у Мостару бити изграђене 22 куће, у Чапљини шест, Стоцу пет, Равном осам, Горажду три, Дрвару 20, док ће у Босанском Грахову кључеве својих нових домова добити 28 породица.

„Ових дана, извођача ћемо увести у радове на изградњи 22 куће у Гламочу, а у току је и јавна набавка за изградњу кућа у Санском Мосту, Кладњу, Фочи Устиколини и Босанском Петровцу“, истиче Чордаш.

Пројектом је обухваћено још 16 општина на подручју ФБиХ, и тренутно се реализују активности на припреми тендерске и пројектне документације.

Пројекат реконструкције стамбеног фонда – САФ финансира се кредитним задужењем код Саудијског развојног фонда у износу од 15 милиона америчких долара, захваљујући којима ће бити обезбијеђене индивидуалне стамбене јединице за 917 породица у БиХ.

Од овог броја, Влада Републике Српске прихватила је кредитно задужење за збрињавање 374 породице, од чега ће на простору Републике Српске бити збринуто 111 породица у 16 градова и општина, а на простору ФБиХ 263 породице у 28 градова и општина.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.