Sign In

УПЛАЋЕНА СРЕДСТВА ЗА КОРИСНИКЕ АЛТЕРНАТИВНОГ СМЈЕШТАЈА

Објављено:

Влада Републике Српске и Министарство за избјеглице и расељена лица, уплатило је 129.000 КМ по основу индивидуалног алтернативног смјештаја за 745 корисника.

Кроз Редовни програм рјешавања проблема избјеглих и расељених лица, Влада сваке године за потребе ове најугроженије категорије становништва издвоји значајна средства.

Поред Редовног програма, средства се обезбјеђују и кроз реализацију заједничких пројеката.

Пројектом затварања колективних центара и алтернативног смјешатаја путем јавних стамбених рјешења ЦЕБ 2, који се имплементира на подручју 15 локалних заједница у Републици Српској, предвиђено је да се стамбено збрину 694 породице.

Укупна вриједност пројекта на нивоу БиХ износи око 104 милиона евра.

Од укупних средстава Републици Српској је припало 29 милиона, од чега је кредитно задужење 18 милиона евра, а домаћа средства износе 11 милиона.

Радови на реконструкцији зграде старе болнице у Геријатријски центар у Дервенти почели су у фебруару ове године и за сада теку планираном динамиком, а завршетак радова очекује се почетком наредне године.

Вриједност радова износи око 2.000.000 марака, а реализацијом овог пројекта биће обезбјеђено 120 смјештајних капацитета за стара и изнемогла лица.

У току је јавна набавка за извођење радова у Модричи, а план је да се до краја године отпочне са градњом 22 стамбене јединице у овој општини, док се у Фочи почетак  изградње 20 стамбених јединица  очекује почетком октобра.

Планирано је да се до краја 2017. године и у преосталим општинама заврше јавне набавке за извођење радова.

Ово је сигурно један од најхуманијих пројеката и његовом реализацијом ће се ријешити велики проблеми људи који су корисници алтернативног смјештаја.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.