Sign In

УРАЂЕНО 60 ОДСТО РАДОВА НА ОБЈЕКТУ ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА

Објављено:

Представници Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске, локалне заједнице и банке посјетили су у Дервенти локацију старе болнице гдје је у току изградња објеката Геронтолошког центра, у који ће бити смјештена лица која се сада налазе у колективним и алтернативним центрима широм Српске.
Помоћник министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Радован Грајић изјавио је новинарима да је изграђеност објекта достигла фазу 60 одсто, да је рок завршетка радова по уговору март 2018. године. 
"Уколико вријеме, односно зима, не дозволи, ти радови биће завршени до почетка маја. Вриједност изградње је већа од три милиона КМ, од чега је 1,9 за градњу објекта и око 900.000 КМ за набавку опреме", рекао је Грајић. 
Он је подсјетио да је ријеч о кредним средствима Развојне банке Савјета Европе, која ће враћати Влада Републике Српске, што је потврдила и Народна скупштина Републике Српске. 
"Реализација нашег првог пројекта, а подпројекта у ЦЕБ 2, говорио колико смо озбиљни и желимо да реализујемо пројекат којим рјешавамо укидање колективних центара", рекао је Грајић. 
Он је додао да ће нови Закон о социјалном становању, који је у фази израде, регулисати начине функционисања, избора и боравка у објекту, одржавања, финансирања и друга питања. 
Замјеник начелника општине Дервента Синиша Јефтић рекао је да је ова локална заједница од почетка у реализацију пројекта уложила 2,3 милиона евра. 
"Та средства се односе на оснивање установе и њено финансирање, објекат и земљиште, разну документацију. Што се тиче динамике послова и свих актера укључених у пројекат, локална заједница је задовољна, све је на високом нивоу", додао је Јефтић. 
Директор Геронтолошког центра Дервента Ђурђа Додиг-Пијетловић рекла је новинарима да даљи радови зависе од временских прилика и да се ради најбоље што се може. 
Она додаје да се улази у фазу два реализације изградње објеката. 
"Објекат је покривен. Ово је фаза реализације пројекта која је доста изазовнија. У току су унутрашњи радови, затим слиједи опремање објеката" , каже Пијетловићева. 
Званични почетак градње објекта у Дервенти био је 10. фебруар 2016. године.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.