Sign In

Уручени кључеви новоизграђених кућа повратницима у Теслићу

Објављено:

​Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и начелник општине Теслић Милан Миличевић уручили су данас кључеве новизграђене куће хрватском повратнику Марку Прањићу у теслићком насељу Студенци, која је саграђена у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања.

 

Чордаш је рекао новинарима да је оквиру овог програма изграђено 29 стамбених јединица за хрватске и бошњачке повратнике на подручју општине Теслић укупне вриједности 888.812 КМ, а да ће у наредна два до три дана кључеви бити уручени за њих 26. 

 

Он је појаснио да је ријеч о донаторским средствима из 2013. године. 

 

"То су средства из 2013. године и ту је негдје увијек мали траг туге што не успијевамо то брже урадити, али и захтјеви донатора су велики, тако да се и ми морамо мало уклапати у те европске и свјетске стандарде", изјавио је Чордаш. 

 

Он је навео да ће се у ову локалну заједницу кроз пројекте изградње кућа и инфраструктуре инвестирати око 2.000.000 КМ. 

 

"Већ 34 куће су у фази пројектовања, а и у овом сљедећем пројекту, који ће ићи у 2019/20. години, биће још десет кућа", најавио је Чордаш. 

 

Корисник куће Марко Прањић, који је самац и привремено је запослен у Ровињу у Хрватској, захвалио је Министарству и донаторима који су му омогућили да послије пет година поново живи у својој кући. 

 

Свечаности уручења кључева присуствовао је и потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.