Sign In

Уручени кључеви за 17 досадашњих корисника алтернативног смјештаја на Сокоцу

Објављено:

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и начелник општине Соколац Милован Бјелица уручили су досадашњим корисницима алтернативног смјештаја кључеве 17 станова у новоизграђеном објекту на Сокоцу.

Захваљујући Цвијановићевој, Бјелица је рекао да је у новоизграђеној згради у насељу Соколачке њиве кључеве добило 12 породица из прихватног/алтернативног смјештаја Мајдани и пет породица које су до сада живјеле у неусловним просторијама у привременим објектима у Немањиној улици. 

Он је додао да међу станарима новоизграђеног објекта има и породица погинулих бораца. 

"Пројекат је вриједан око 700.000 КМ, од чега је 90 одсто средстава обезбиједила Влада Српске путем Министарства за избјегла и расељена лица", нагласио је Бјелица. 

Он је рекао да је ово само један од пројеката који су на Сокоцу реализовани сарадњом са вишим нивоима власти, захваљујући, како је рекао, доброј сарадњи локалних заједнице са Владом Српске, кабинетом предсједника, градом Источно Сарајево и Савјетом министара. 

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац изјавио је да је данас велики дан како за досадашње кориснике алтернативног смјештаја, тако и за Владу Српске. 

"Нажалост, надлежне институције БиХ нису на вријеме завршиле објекат, иако су имале обавезу да то ураде према одлуци донесеној 2010. године о његовој изградњи", додао је Штрбац. 

Он је истакао да је Влада Српске у вријеме када је Цвијановићева била премијер издвојила око 200.000 КМ путем ресорног министарства и завршила овај објекат. 

Радојка Пајић, мајка погинулог српског борца, данас је добила кључеве гарсоњере у којој ће, како је рекла, у бољим условима проводити старачке дане. 

Она је рекла да је до сада живјела у селу Сијерци, далеко од љекара и кћерке која је бринула о њој, па ће овај стан олакшати одлазак љекару и обезбјеђење других животних потреба. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.