Sign In

Ускоро завршетак радова на 36 кућа изграђених у оквиру друге фазе Пројекта ОПЕЦ

Објављено:

„Задовољство ми је видјети да се приводи крају изградња објеката у оквиру друге фазе Пројекта ОПЕЦ, јер се ради о стамбеним јединицама које су у Пројекат укључене захваљујући уштедама које је Министарство остварило приликом реализације Пројекта у 2014. години," рекао је министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш приликом обиласка радова на изградњи стамбених јединица у Броду, Дервенти и Добоју.

Министар Чордаш је овом приликом разговарао са породицом Гргић из Брода, која ће ускоро да усели у свој нови дом.

Гргићи су рекли да свакодневно прате изградњу своје куће и кажу да се радови изводе квалитетно, те су додали да је велико задовољство гледати како се њихов нови дом и огњиште поново гради из темеља.

Чордаш  је подсјетио да је у оквиру Пројекта изградње стамбених јединица ОПЕЦ током 2014. године завршено 170 кућа, а захваљујући уштедама које је Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске остварило приликом провођења јавних набавки, односно имплементације Пројекта, у износу од око 500.000 евра, створена је могућност за изградњу додатних 36 стамбених јединица.

Куће у оквиру друге фазе Пројекта ОПЕЦ раде се на простору 14 градова и општина Републике Српске, и то 10 у Бањој Луци, четири у Градишци, по три у Добоју, Котор Вароши и Фочи, по двије у Дервенти, Калиновику, Приједору и Шипову, те по једна у Броду, Братунцу, Новом Граду, Пелагићеву и Требињу.

Након провођења свих потребних процедура, у фебруару и марту извођачи су уведени у радове, а све стамбене јединице, ускоро ће бити завршене и предате корисницима.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.