Sign In

ВЛАДА СРПСКЕ УЛОЖИЛА ВИШЕ ОД 400.000 КМ У ОПШТИНУ РАВНО

Објављено:

Влада Републике Српске у протекле три године путем различитих пројеката уложила је више од 400.000 KМ у општину Равно у Федерацији БиХ и наставиће да помаже повратничке општине у Херцеговини, рекао је Срни директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац.

Штрбац, који је присуствовао освештењу Храма Светог великомученика Георгија у Бобовиштима у општини Равно, објаснио је да је Влада улагала у ову општини у инфраструктурне пројекте, електрификацију повратничких насеља, обнову вјерских објеката, изградњу душтвеног и ватрогасног дома, као и у обнову повратничких стамбених јединица, док је на простору Херцеговине уложила око 1,7 милиона KМ.

Према његовим ријечима, с обзиром на то да је положај повратника у Федерацији БиХ веома тежак, Влада Српске ће наставити да пружа снажну подршку кроз реализацију низа пројеката чији је циљ побољшање положаја повратничке популације.

"Пружањем помоћи повратничким општинама у ФБиХ чувамо вјеру у Бога, обичаје, традицију, идентитет свог народа који вијековима живи на овим просторима", рекао је Штрбац.

Њему је данас уручена захвалница Црквеног одбора за помоћ коју су пружили Секретаријат и Влада Републике Српске у обнови вјерских објеката и процесу повратка у Бобовиште.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.