Sign In

Влада Републике Српске обезбиједила 50.000 КМ за унапријеђење безбједносне ситуације у Бихаћу

Објављено:

​В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац потписао је данас са савјетником градоначелника Бихаћа Едином  Морањкићем Споразум о суфинансирању пројекта „Адаптација јавне расвјете у приградским насељима Града Бихаћа“, a наведеном састанку су присуствовали помоћник директора Дејан Мутић и директор Центра за социјални рад Града Бихаћа Сенад Тутић.

Директор Штрбац је рекао да је Влада Републике Српске у фебруару ове године одобрила 50.000 КМ за помоћ Граду Бихаћу, а према захтјеву Града, средства су усмјерена за адаптацију јавне расвјете у српским повратничким мјестима Лохово, Кулен Вакуф и Мартин Брод.

Савјетник Морањкић је присутне упознао о актуелној ситуацији  у Граду, те проблемима везаним за мигрантску кризу. Он је рекао да на простору Града има велики број миграната који представљају велики безбједосни изазов.

Директор центра за социјални рад Града Бихаћа Сенад Тутић упознао је присутне о активностима које Центар предузима с циљем пружања основне помоћи мигрантима.

Саговорници су се сложили да ће се реализацијом овог пројекта унаприједити безбједносна ситуација у поменутим насељима, те побољшати животни услови свих мјештана.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.