Sign In

За пројекте у Требињу 3,8 милиона КМ

Објављено:

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Штрбац боравио је у Требињу гдје је посјетио градилиште на којем се ради зграда у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем јавних стамбених рјешења (ЦЕБ 2), након чега се састао са директором Дома пензионера Рајком Ћапином.

Штрбац је констатовао да се радови одвијају планираном динамиком и да се очекује да буду завршени до јануара наредне године, као што је предвиђено.

Он је подсјетио да се зграда са 48 стамбених јединица у Требињу ради у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем јавних стамбених рјешења (ЦЕБ 2), а вриједност радова је цца 2,5 милиона КМ.

„Град Требиње је дао велику подршку у реализацији овог пројекта, кроз обезбјеђење земљишта, инфраструктуре и документације," рекао је Штрбац.

У оквиру Пројекта ЦЕБ 2, поред поменуте зграде, у току је и санација Дома пензионера, а вриједност радова износи преко 1,3 милиона КМ.

Штрбац је са Ћапином обишао радове на санацији Дома, након чега су са корисницима разговарали о стамбеним условима у Дому.

Ћапин је изразио задовољство што је ова установа укључена у Пројекат.

„Услови у Дому пензионера у Требињу на задовољавајућем су нивоу када се говори о редовном одржавању, хигијени и другим услугама, али нисмо били у могућности да реализујемо велике санационе радове, који су због дотрајалости објекта, били преко потребни. Захвални смо што је Дом уврштен у овај пројекат и што ће сада наши корисници добити много боље и савременије стамбене услове," рекао је Ћапин.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.