Sign In

Министар

Објављено:

​Министар: Мр Срђан Рајчевић

Рођен је 1982. године у Бањој Луци гдје је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је рачунарство на Сити колеџу Универзитета у Шефилду, а потом и право на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци, гдје је окончао и постдипломске студије и стекао звање магистра пословно-правних наука. Тренутно је докторанд на Универзитету у Бањој Луци на тему „Правни аспекти настанка, употребе и промета софтвера“.
Радио је у Министарству науке и технологије Републике Српске на пословима анализе развоја информационих технологија, а 2008. године именован је за директора Агенције за информационо друштво Републике Српске на чијем челу се налазио до избора за министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво. 
Предводио је радне групе за израду сета закона из области информационог друштва у Републици Српској те Политике безбједности информационог система Владе Републике Српске. Као коаутор је учествовао у изради Стратегије развоја електронске владе РС у периоду од 2009. до 2012. Био је шеф Радне групе за информационе технологије Министарства правде Републике Српске, те арбитар и консултант у више међународних ИКТ пројеката. Члан је надзорног тима за област електронске управе при Канцеларији за реформу јавне управе БиХ из Републике Српске. 
Носилац је ЦИССП сертификата који му је додијелио Међународни сертификациони конзорцијум за безбједност информационих система 2017. године. 
Аутор је више стручних и научних радова из области правних аспеката телекомуникација и информационог друштва и учесник бројних међународних научних и стручних конференција. Правосудни испит положио је 2013.
Активно говори енглески језик, служи се грчким. Ожењен, отац троје дјеце. 
Национална припадност: Србин.


 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.