Sign In

Сутра почиње девети Фестивал науке у Бањој Луци

Објављено:

Девети Фестивал науке у организацији Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске биће отворен сутра, 28.11.2019. године, у 10:00 часова у Каменој кући на тврђави Кастел, а новинарима ће се овом приликом обратити помоћник министра за научнотехнолошки развој Синиша Марчић.

Фестивал науке траје два дана и одржава се на четири локације: у Каменој кући на тврђави Кастел и у бањалучком Дому омладине, гдје су предвиђене изложбе, експонати и научни екперименти, и у тржном центру Делта планет и на Природно-математичком факултету (Младена Стојановића 2) гдје посјетиоце очекују два планетаријума, у којима се пројектују слике звјезданог неба и свемира.

Живописна и интерактивна изложба под називом „Динамична планета Земља", суви лед и рука у пламену, златна киша и хемијски вулкан, лава лампа и врући лед, дронови, телескоп, микроскопи, биљке из епрувете... су само дио садржаја који очекује посјетиоце овогодишњег Фестивала науке у Каменој кући и Дому омладине.

Све локације на којима се одржава Фестивал науке су отворене од 10 до 20 часова и улаз је бесплатан.     

                                                                            Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.