Sign In

Математичке мозгалице у Дому омладине

Објављено:

​Другог дана манифестације Дани математике у бањалучком Дому омладине основци и средњошколци могу да се опробају у познавању матаматичких мозгалица, асоцијација и квизова, а за најбоље су припремљене и пригодне награде.

Шеф студијског програма Математика и информатика на Природно-математичком факултету (ПМФ) Универзитета у Бањалуци Драган Матић рекао је да је основни циљ манифестације "Дани математике" повећање свијести о потреби учења математике у основним и средњим школама.

- Циљ нам је да укажемо да математика није баш толико тешка колико то нематематичари мисле. Математика може да буде занимљива, али је првенствено корисна и важна за даље образовање ученика, за све техничке и природне струке. Желимо овом манифестацијом да математику вратимо у фокус наставних активности у основним и средњим школама - рекао је Матић и додао да је математика свуда око нас.

Он је нагласио да у оквиру манифестације "Дани математике" професори, аистенти и волонтери са ПМФ-а представљају математичке експонате и радионице из математике уз подршку колега математичара и дјеце из основних и средњих школа.

- Припремљено је већи број занимљивих и атрактивних математичких експоната, има и доста задатака из математике, занимљивости, а биће одржан и квиз у шест циклуса за основце и средњошколце, а за све учеснике квиза су обезбијеђене одговарајуће вриједне награде - рекао је Матић.

У оквиру манифестације "Дани математике" коју организује Министарство науке и технологије Српске и ПМФ из Бањалуке јуче је на овом факултету одржано научно-популарно предавање универзитетских професора из Републике Српске и Србије, те уприличена изложба најбољих плаката на тему "Најљепша математичка прича".

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.