Sign In

Министар Рајчевић у Институту за генетичке ресурсе: Подршка унапређењу капацитета

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић, заједно са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борисом Пашалићем и ректором Универзитета у Бањој Луци Радославом Гајанином, посјетио је данас Институт за генетичке ресурсе Универзитета у Бањалуци и са руководством ове установе разговарао о актуелним дешавањим и планираним активностима у наредном периоду.

Он је том приликом нагласио да је Институт, као научноистраживачка установа, понос Српске, те да ће ресорна министарства помоћи даљи развој и унапређење капацитета ове установе.

- То је веома важно јер је у програму ресорног министарства једна од главних ствари унапређење научноистраживачког рада и подизање научне продуктивности на јавним универзитетима у Српској – нагласио је Рајчевић.

Директор Института Гордана Ђурић захвалила је министрима и ректору за најављену подршку и додала да је важно обезбиједити даљи развој ове установе, јер су генетички ресурси основа за обезбјеђење исхране и сигурности хране за људе и животиње.

У Институту ради 21 радник, међу којима је пет доктора наука, а Институт има добру сарадњу са међународним институтима. 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.