Sign In

Министар Рајчевић разговорао са делегацијом Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић разговарао је данас са делегацијом Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске коју су чинили директор Агенције Биљана Војводић, предсједник Управног одбора Миле Дмичић и члан Управног одбора Драшко Маринковић. Састанку је присуствовала и помоћница за високо образовање Радмила Пејић.

Представници Агенције упознали су министра Рајчевића са актуелним поступцима акредитације високошколских установа Републике Српске. Током састанка је истакнуто да се у поступку акредитације налази шест високошколских установа и 55 студијских програма и то је први пут да се ради рецензија студијских програма у сврху акредитације.

- Агенција је у претходном периоду ангажовала 105 рецензената стручњака из земаља региона који су извршили оцјену студијских програма и ти извјештаји ће бити разматрани у оквиру комисије стручњака који ће вршити вањску. Нажалост, поступци опструкције са нивоа БиХ од стране Агенције за развој високог образовања и осигурања квалитета су настављени и даље. Ни након шест мјесеци нису именоване комисије стручњака за провођење поступка вањске евалуације и упућена је још једна ургенција у име Агенције да се изврши именовање комисије стрчњака како би се наставио процес акредитације – рекла је Војводићева.

Министар Рајчевић је пружио пуну подршку раду Агенције, истичући значај поступка акредитације и осигурања квалитета у области високог образовања.

- То свакако треба да буде фокус у раду Министарства и у наредном периоду. Подржавамо инситуционално јачање Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске и њено стицање статуса пуноправног члана у оквиру Европске мреже асоцијација за осигурање квалитета – рекао је Рајчевић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.