Sign In

Расписан конкурс за подстицање научне продуктивности

Објављено:

​Министарство науке и технологије расписало је конкурс за подстицање научне продуктивности у међународним референтним часописима и награђивање за научна достигнућа у 2018. години.

Подстицање научне продуктивности у међународним референтним часописима подразумијева финансијска средства која издваја Министарство науке и технологије за публиковање научних радова у часописима који се налазе у Journal Citation Reports (JCR) извјештају компаније Клеривет аналитикс (Clarivate Analytics), тј. у неком од Web of Science индекса.

Награда за научна достигнућа у развоју додјељује се научницима и истраживачима за изузетне резултате у области научноистраживачког рада.

Пријаву на конкурс за подстицање научне продуктивности у међународним научним часописима и награђивање за научна достигнућа могу поднијети сами кандидати, као и научноистраживачке организације у складу са одредбама Закона о Измјенама и допунама Закона о научноистраживачкој дјелатности и технолошком развоју (високошколске установе, Академија наука и умјетности Републике Српске, научноистраживачки и истраживачко-развојни институти и истраживачки центри), за сваког кандидата појединачно.

Предвиђена средстава за подстицање научне продуктивности у међународним научним часописима и награђивање за научна достигнућа за 2018. годину износе 25.000,00 KM. Министарство задржава право да изврши корекцију висине финансијских средстава за ову намјену у складу са расположивим средствима у  2018. години.

Рок за подношење пријава на конкурс за подстицање научне продуктивности у међународним научним часописима и награђивање за научна достигнућа је 28.12.2018. године.

 

                              Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.