Sign In

Министар Шеранић у Иновационом центру Бања Лука и Институту за заштиту и екологију Републике Српске

Објављено:

Министарство науке и технологије Републике Српске подржава рад Иновационог центра Бања Лука (ИЦБЛ), модерног пословног инкубатора, намијењеног предузетницима са пословним идејама које, уз подршку коју овај центар нуди, могу да претворе у пословни подухват, рекао је министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић током данашње посјете Иновационом центру Бања Лука.

 Министар Шеранић је поздравио труд ИЦБЛ-а који је дао веома добре резултате током свог осмогодишњег рада: запримљено је 206 пословних идеја, подржана су 83 тима и основано 38 компанија.

 - Знатан број компанија које су покренуле посао захваљујући подршци ИЦБЛ-а долази из ИТ сектора. Свјесни смо да су информационе технологије будућност и ако се посматрају као озбиљна привредна грана, можемо створити услуге и производе за свјетско тржиште – рекао је Шеранић.

 Директор Иновационог центра Бања Лука Драго Гверић је нагласио три аспекта рада ИЦБЛ, а то су пословни инкубатор, тренинг центар и одјељење за пројектни менаџер.

У ИЦБЛ-и ради укупно шест запослених, а тренутно по осам станара пролази процес  прединкубације и инкубације док су два станара у виртуелној инкубацији.

 Министар Шеранић је данас разговарао и са руководством Института за заштиту и екологију Републике Српске и упознао се са радом ове установе, која је прошле године обезбиједила вриједну опрему за заштиту од пожара, заштиту животне средине и заштиту на раду. Набавку ове опреме суфинансирало је Министарство науке и технологије Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.