Sign In

Министар Шеранић: За научноистраживачке пројекте 800.000 КМ

Објављено:

Министар науке и технологије Ален Шеранић одржао је данас конференцију за новинаре поводом расписивања конкурса за суфинансирање научноистраживачких пројеката у 2018. години, за шта је предвиђено 800.000 КМ.

- Пријаве приједлога пројеката могу се подносити за једногодишња истраживања. Министарство науке и технологије издвајаће максимално до 30.000 КМ за суфинансирање одобреног приједлога пројекта. Дужност сваке од организација која буде конкурисала је да обезбиједи суфинансирање у износу од 20 одсто буџета научноистраживачког пројекта – истакао је Шеранић.

Шеранић је нагласио да је обавеза научноистраживачких тимова да имају координатора пројекта који мора имати објављене радове везане за листу свјетских научноистраживачких часописа.

- Конкурс је отворен до 31. октобра 2018. године – рекао је Шеранић.

У тексту конкурса за суфинансирање научноистраживачких пројеката у 2018. години наводи се да Министарство задржава право да измијени предвиђену висину средстава за ову намјену у складу са расположивим средствима Министарства науке и технологије у текућој години.

Конкурсну документацију слати поштом на адресу: Министарство науке и технологије, Трг Републике Српске бр. 1, 78000  Бања Лука, са обавезном назнаком "Пријава на конкурс за суфинансирање научноистраживачких пројеката у 2018. години". Пријаве се могу доставити и директно на централни протокол Владе Републике Српске (Административни центар Владе Републике Српске, ламела А, приземље).

Министарство ће објавити прелиминарне резултате спроведеног избора научноистраживачких пројеката на својој интернет страници.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.