Sign In

Објављена прелиминарна ранг-листа стипендиста који студирају у иностранству

Објављено:

​Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је данас прелиминарну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, према којој ће бити додијељено 56 стипендија.

Комисија за додјелу стипендија предложила је да се студентима првог циклуса студија у иностранству додијелe 23 стипендије, од тога три стипендије студентима  прве године студија који су освојили једно од прва три мјеста на мађународним олимпијадама, студентима другог циклуса студија седам стипендија и студентима трећег циклуса студија 26 стипендија.

Буџетом Републике Српске планирано је укупно 191.000 марака за стипендирање студената студија у иностранству.

Студенти који су конкурисали за стипендију Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и испуњавају услове конкурса, а додијељена им је стипендија од другог јавног извора стипендирања, имају могућност да се  опредијеле за једну стипендију и то у року од осам дана од дана објављивања прелиминарне ранг-листе.

Уколико се студент одлучи за стипендију Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, а испуњава услове и код другог даваоца стипендије, потребно је да достави увјерење/рјешење/потврду од другог даваоца да се одриче стипендије из другог јавног извора стипендирања. Уколико Министарство накнадно установи да се студент није одрекао стипендије из другог јавног извора стипендирања, стипендија ће том студенту бити обустављена.

На јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству за 2019. годину  пријавило се 112 студената. Услове конкурса није испунило 56 студената.

            Подносиоци пријава имају право приговора на ову листу у року од осам дана од дана њеног објављивања, тј, од 20.12.2019. године до 28.12.2019. године.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.