Sign In

ERC објавио позив намијењен потврди о додијељеном гранту

Објављено:

Европски савјет за истраживање (European Research Council - ERC), у оквиру Програма ЕУ Хоризонт 2020, објавио je позив који је намијењен потврди о додијељеном гранту.

Потврда о додијељеном гранту представља допунски грант истраживачима који учествују у оквиру главног гранта Европског савјета за истраживање. Овим позивом се настоји унаприједити вриједност истраживања коју ЕRC спроводи, финансирањем активности које нису биле предвиђене првобитним истраживањем, а у циљу потврде иновативног потенцијала идеја током фазе припреме за њена представљања.

Пројектни приједлог треба да буде усмјерен на циљеве релевантног ЕRC позива, а активности у оквиру овог позива могу обухватити:

-          успостављање изводљивости, рјешавање техничких питања и цјелокупног истраживачког процеса;

-          утврђивање стратегије и позиције права интелектуалне својине;

-          пружање повратних информација о буџетским средствима  и комерцијалним активностима;

-          повезивање са наредним фазама финансирања;

-          покривање иницијалних трошкова за оснивање предузећа.

Потенцијални апликанти су истраживачи у пројекту ERC-a, који је у току или је завршио прије мање од 12 мјесеци до 01. јануара 2019. године, било које старосне доби или држављанства, а који намјеравају да спроводе своје активности у држави чланици Европске уније или придруженој држави (БиХ у оквиру Програма Хоризонт 2020), и институција која ангажују истраживача/е за период најмање током трајања пројекта, а која је основана у држави чланици или придруженој држави (БиХ), међународне организације (European Organization for Nuclear Research - CERN,  European Molecular Biology Laboratory - EMBL...), Заједнички истраживачки центар Европске комисије (Joint Research Centre - JRC) или било које тијело основано у складу са ЕУ прописима.

Правна лица у оквиру јавног или приватног сектора (универзитети, истраживачке организације и предузећа) могу да буду институције које ангажују истраживаче и њихове тимове (приватни профитни истраживачки центри, укључујући индустријске лабораторије..). Уобичајено је да главни истраживач буде запослен од стране институције која га ангажује, али изузеци као што су да главни истраживач не може постати дио институције, или да је главни истраживач самосталан, сматрају се релевантним.

Рокови за достављање апликација су: 22. јануар 2019. године до 17.00 часова, 25. април 2019. године до 17.00 часова и 19. септембар 2019. године до 17.00 часова.

Детаљне информације о Позиву, начину аплицирања, условима и критеријумима које апликанти морају да испуне приликом аплицирања, доступнe су на сљедећој интернет страници: https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/erc-2019-poc.html.

Информације за апликанте: http://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/other/guides_for_applicants/h2020-guide19-erc-poc_en.pdf.

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.