Sign In

Европска комисија организује први #EUvsVirus Hackathon

Објављено:

Од 24-26.04.2020. године Европска комисија организује први #EUvsVirus Hackathon у сарадњи са земљама чланицама, као и свим земљама придруженим у Horizont 2020, те уз драгоцјену подршку стотина волонтера који су раније организовали националне hackaton-e у својим земљама.

Очекује се преко 60.000 учесника.

У уторак 07.04.2020. године ЕУ министри за истраживање и иновације су одржали видео конференцију са ЕУ комесарком за истраживање, иновације, културу, образовање и младе, г-дом Маријом Габриел, како би размијенили мишљења у вези са одговором на кризу узроковану појавом вируса COVID 19. Једна од многобројних тема је била и финансирање европских истраживачких пројеката и размјена научних података и инфраструктуре између истраживача и иновационих центара, и изражена је подршка првом сету од десет мјера које се могу имплементирати на нивоу ЕУ у врло кратком року. Ове мјере, које су предложене у сарадњи са надлежним министарствима земаља чланица се могу погледати на линку: 

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/research_and_innovation/research_by_area/documents/ec_rtd_era-vs-corona.pdf).

За учешће у hackaton-у потребна је регистрација на https://euvsvirus.org/#register. Предвиђена су три начина учешћа: 

1. у својству “рјешавача проблема” могућа је индивидуална или тимска регистрација; 

2. у својству ментора могуће се регистрирати као експерт који менторира тимове или као тим координатор који помаже тимовима да досегну задате циљеве; 

3. у својству партнера помажући дисеминацију, менторирање, осигуравајући награде и менторе; 

За више информација о #EUvsVirus Hackathon доступан је Press Kit (https://euvsvirus.org/press/, као и друштвене мреже: twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram.

#EUvsVirus je је позив свима за учешће у акцији у борби против COVID-19: Покажимо јединство и подијелимо своја знања и вјештине за заједничко добро свих генерација.  Отворимо границе ЕУ током овог заједничког изазова!Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.