Sign In

"Horizon 2020" битан за Републику Српску и њене истраживаче

Објављено:

​Министар науке и технологије Ален Шеранић обратио се данас учесницима тренинга  „Horizon 2020 Proposal Writing Days", који организује Европска комисија у сарадњи са Министарством науке и технологије Републике Српске.

- Тај пројекат је битан за Српску и њене истраживаче из више разлога, међу којима је и тај да омогућимо и видимо на који начин да помогнемо кориштењу средстава из овог пројекта, који је прије свега осмишљен да кроз иновације и науку допринесе развоју Европе, а доступан је и нама у Српској - истакао је министар Шеранић.

Шеранић је рекао да се значај овог пројекта огледа и у томе што је дводневна радионица овог типа организована у Бањалуци, те се тиме омогућило заинтересованим  да кроз примјере добре праксе из региона и уз обиље сугестија науче како написати "win-win" приједлог пројекта.

-Још једна ствар која је важна је та да се Министарство кроз те активности окреће ка реализацији Стратегије научно-технолошког развоја Српске, јер се све то уклапа у циљеве те стратегије са аспекта интернационалнизације науке и приступа интердисциплинароности и иновантности у науци унутар Српске- нагласио је Шеранић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.