Sign In

Министар Рајчевића са представницима "Мicrosoftа": Помоћ у повезивању научноистраживачке заједнице и система високог образовања са пословном заједницом

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић данас је у свом кабинету разговарао са делегацијом компаније "Мicrosoft" коју су предводили директор "Мicrosoftа" за БиХ Омар Кривошија и директор "Мicrosoftа" за централну и источну Европу за рад са јавним сектором Евангелос Хрисафидис.

На састанку је разговарано о унапређењу сарадње између Владе Републике Српске и ове компаније на пољу дигиталне трансформације и развоја е-сервиса.

Министар Рајчевић је изразио задовољство што ће компанија "Мicrosoft" у технолошком смислу помоћи повезивање научноистраживачке заједнице и система високог образовања са пословном заједницом, у функцији економског развоја Српске.

- "Мicrosoft", са којим Влада Српске има дугогодишњу плодоносну сарадњу, савјетима ће помоћи да се уз употребу модерних, а прије свега информационо-комуникационих технологија, повежу поменуте области. Циљ је да окупљамо око себе што више потенцијала и знања, што ће допринијети доношењу политичких одлука. Опредјељење Владе је да идемо у смјеру модернизације и дигиталне трансформације што је обавеза из Програма економских реформи - истакао је министар Рајчевић.

Према његовим ријечима, на састанку је било ријечи и о напредним технологијама које би Српска користила на плану развоја, а све са циљем да пословни људи могу брже и лакше да обављају свакодневне послове попут пријаве пореза или пријаве и одјаве радника.

Директор "Мicrosoftа" за БиХ Омар Кривошија рекао је да су Влада Српске и ресорно министарство први у регији препознали важност постизања синергије између научно-истраживачке заједнице, система високог образовања и пословне заједнице.

- Надам се да ће Министарство у наредном периоду дефинисати нове стратегије и примијенити нова рјешења да би грађанима и привредним субјектима омогућила боље окружење - рекао је Кривошија и додао да је успјешна сарадња са Владом Српске већ резултирала развојем, напретком и повећањем сигурности њених сервиса и сервиса институција.

Директор "Мicrosoftа" за централну и источну Европу за рад са јавним сектором Евангелос Хрисафидис рекао је да ће ова компанија партнерски радити са Владом и ресорним министарством на плану дефинисања стратегије дигиталне транформације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.