Sign In

Министар Комић на отварању сајма књига у Андрићграду

Објављено:

​Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић одржао је уводну бесједу на отварању Сајма књига у Андрићграду, у Вишеграду.

Комић је, између осталог, истакао да сви који у књизи траже, прије свега, утјеху, све више бирају и све теже налазе стихију, која може да их одведе далеко од њиховог стварног живота.

"Шта је природније од тога, него на овом мјесту изрећи мисао нашег нобеловца Иве Андрића, који је овако доживљавао књигу", рекао је Комић. Он је нагласио да је неспорна чињеница да се успјешна будућност друштвене заједнице данас везује за изградњу друштва знања, односно друштва које обиљежава феномен културе, знања, што подразумијева образованост, иновативност и сарадњу. Комић је рекао да је наука, којом се ствара ново знање, основни покретач развоја, дјелатност која омогућава задовољавање великог броја друштвених потреба, посебно оних у погледу образовања и општег квалитета живота.

"Увјерен сам да је знање стратешки ресурс Републике Српске, да је научно-истраживачка дјелатност извор знања, нераскидиви дио образовног система, предуслов самоодрживог друштвено-економског развоја и дио цивлизацијског развоја нашег друштва", навео је Комић.

Сајам књига организује Андрићград, са суорганизаторима - Андрићевим институтом и Београдским сајмом.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.