Sign In

Министар Рајчевић са предсједником АНУРС-а: Подршка дигитализацији будућих издања Академије

Објављено:

​Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске подстиче и подржава Академију наука и умјетности Републике Српске (АНУРС) у пројектима, а прије свега у дигитализацији значајне грађе којом располаже.

Изјавио је ово данас министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић током посјете АНУРС-у.

- Морам да похвалим рад на продукцији значајног научноистраживачког капитала са којим је АНУРС обогатила Српску и наше друштво и у том смисилу сам дао неколико практичних савјета за дигитализацију њених издања, а посебно Енциклопедије Републике Српске као капиталног пројекта - рекао је Рајчевић након разговора са предсједником Академије Рајком Кузмановићем и његовим сарадницима.

Он је додао да је разговарано о будућем положају и улози које АНУРС има у друштву, о будућој визији високог образовања у Српској.

- Разговарали смо и о већем ангажману наше научноистраживачке заједнице, гдје АНУРС има посебну улогу као кровна институција која подстиче научноистраживаку заједницу у улогама које има у сваком модерном друштву, а то је функција економског развоја и очувања идентитета нашег народа - навео је Рајчевић.

Кузмановић је рекао да ће Министарство подржати АНУРС у многим стварима да би ова институција могла у цјелини обављати своје обавезе, додајући да је министар похвалио "ову младу институцију која иде корацима као и друге наше велике академије".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.