Sign In

Министар Комић посјетио компанију "NCR" Бања Лука

Објављено:

Министар науке и технологије проф. др Јасмин Комић посјетио је компанију „NCR" смјештену у Улици Младена Стојановића 117 у Бањој Луци, која је данас и званично почела са радом. У овој компанији тренутно ради већ више од 30 запослених, а према уговору који је потписало Министарство науке и технологије у име Владе Републике Српске, у плану је запошљавање 200 радника до краја наредне године.

- Имајући у виду да је респектабилна глобална мултинационална компанија NCR"  инвеститор у Републици Српској, са задовољством можемо да констатујемо да је то порука и другим улагачима да је Српска погодно пожељно мјесто за инвестирање. Ово је флексибилни модел и нова перспективна област пословања, прва у Босни и Херцеговини, истакао је Комић

Из компаније „NCR" Бањалука пружа се техничка подршка за софтверске проблеме на глобалном новоу, углавном фокусираних на кориснике у Сјеверној Америци. С тим у вези, комплетна подршка одвија се на енглеском језику, а како је у плану проширење тржишта, ускор би требало да буде омогућена и подршка на шпанском и француском језику.

Подсјетимо, Министарство науке и технологије је у име Владе Републике Српске 05.05.2017. године потписало Уговор о додјели средстава за реализацију програма подршке запошљавању у области услуга које су предмет међународне трговине, са компанијом „NCR" Бања Лука. Ради се о уговору вриједном 2.000.000 КМ, захваљујући којем ће бити запошљено укупно 200 радника у Републици Српској, од чега 25 одсто са високом стручном спремом. Запошљавање првих стотину радника предвиђена је до краја године, а наредне године још 100 нових радних мјеста.

Ова инвестиција ће омогућити, поред осталог, укључивање Републике Српске у глобалне трендове, нове технологије и методе пословања, стварање нових радних мјеста и повећање конкурентности Републике Српске у односу на околину.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.