Sign In

Промовисана друга "Forward" конференција у Бањалуци

Објављено:

​У организацији Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Иновационог центра Бања Лука данас је у тржном центру Делта Планет промовисана друга "Forward" конференција. Овогодишња "Forward" конференција ће због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона бити емитована на првом програму Радио-телевизије Републике Српске 2. и 3. децембра од 20.10 часова и путем друштвених медија. Конференција ће се бавити темама дигиталне трансформације и концептом паметних градова.

"Ове године у оквиру "Forward" конференције говоримо о дигиталној трансформацији као глобалном концепту, паметним рјешењима у оквиру јединица локалне самуоправе у Српској. Оно што је важно је да као друштво размишљамо шта дан након ове здравствене кризе и ту ИКТ индустрија може да покаже свој пуни потенцијал", нагласио је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић.

Он је додао да је ова конференција важна и због тога да се покаже колико је било битно током пандемије вируса корона имати ослонац прије свега на примјени ИКТ технологија када је ријеч о образовном систему, али и функционисању цјелокупног друштва.

"Задовољни смо што се и условима глобалне пандемије вируса корона осигурао континуитет конференције" истакао је министар Рајчевић.

Директор Иновационог центра Бањалука Драго Гверић рекао је да ће у два дана конференције бити организована четири панела: Дигитална економија, Дигитална трансформација: изазов или шанса за развој привреде Западног Балкана, Градови будућности и Пројекти за „Град будућности". Гверић је нагласио да ће конференција имати више од 30 учесника из Њемачке, Аустрије, Израела, Словеније, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Основни циљ је да буду пружене информције, знање и подршка како приватном тако и јавном сектору, да се покаже да су трендови позитивни и да се може успјешно наставити са дигиталном трансформацијом и увођењем паметних рјешења. Нагласио је да је други циљ да се грађанима на једноставан и практичан начин објасни шта значи дигитална трансформција, те шта могу да очекују као побољшање свог животног окружења користећи паметна рјешења.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.