Sign In

Реализација ResInfra@DR програма: Узвратна посјета партнерима из Словачке

Објављено:

У оквиру програма ResInfra@DR, представници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске посјетили су данас Технички универзитет у Кошицама (Словачка) и са проректором за стратешки развој Антоном Чизмаром разговарали о могућностима сарадње и размјене искустава.

Састанак представља узвратну посјету представника Министарства Словачкој, с обзиром на тo да су словачки партнери на пројекту ResInfra@DR крајем октобра прошле године боравали у Бањој Луци.

Поменути пројекат је везан за истраживачку инфраструктуру, са циљем да се примјери добре праксе примијене и у научноистраживачким институцијама, односно факултетима у Републици Српској.

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво од почетка 2017. године учествује у пројекту под називом ResInfra@DR (Facilitating macro-regional scope and link up to socio-economic actors of Research Infrastructure in the Danube Region) у оквиру Дунавског прекограничног програма (Danube Transnational Programme) који финансира Европска унија.

Пројекат траје од јануара 2017. године до јуна 2019. године, а његова укупна вриједност је 2,154,989.36 евра. 

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.