Sign In

Сарадња у интересу Републике Српске

Објављено:

​Министар науке и технологије Јасмин Комић разговарао је данас у свом кабинету са др Eлигиом Малуса, координатором пројекта ЕУ, ЕУ-ФИТО-БиХ. Састанку је присуствовао и директор ЈУ Пољопривредног института Републике Српске проф. др Војислав Тркуља. Пројекат ЕУ-ФИТО-БиХ се финансира од стране ЕУ и проводи се у сарадњи са државама чланицама ЕУ (Италија и Пољска), а у сарадњу су укључене и институције БиХ за заштиту здравља биља, у домену фитосанитарне области и заштите здравља биља.

​На састанку се разговарало о успјешној реализацији овог пројекта који је имао за циљ подршку фитосанитарном сектору у Републици Српској и БиХ. Министар Комић је упознат са иницијативом коју су заједно покренули директори Пољопривредног института Републике Српске, Федералног завода за пољопривреду Сарајево и Федералног агромедитеранског завода Мостар, а која се односи на информисање замјеника шефа Делегације ЕУ у БиХ г. Khaldoun Sinno о изузетним резултатима који су постигнути реализацијом овог пројекта. Том приликом би се разговарало о наставку сличног пројекта који би такође био финансиран од стране ЕУ, а који би био својеврстан наставак подршке развоју фитосанитарног сектора у БиХ.

Др Малуса је упознао министра Комића и о могућностима за нови пројекат који би био финансиран од стране Владе Републике Италије.

Разговарано је такође о значају, мјесту и улози Пољопривредног института Републике Српске у фитосанитарном сектору Српске.

Министар Комић је рекао да ће Министарство науке и технологије размотрити предложене инцијативе и свакако подржати све пројекте у интересу Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.