Sign In

Шеранић у посјети Технолошком факултету у Зворнику и предузећу "Петропројект" у Братунцу

Објављено:

​Министар науке и технологије Републике Српске посјетио је данас Технолошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву и са деканом Миладином Глигорићем разговарао о досадашњој сарадњи ове двије институције и моделима њиховог унапређења. Разговарало се и о научној инфраструктури која се налази у оквиру Технолошког факултета, те њеном коришћењу како за потребе научноистраживачког рада тако и за потребе привреде. Разговарало се и о другим пројектима које Влада Републике Српске има намјеру да реализује са овом научно-образовном установом.

Декан Глигорић упознао је министра Шеранића са радом и развојем факултета у протеклих 25 година. Изразио је задовољство подршком коју ова високошколска установа има и информисао је министра о научно-истраживачким капацитетима ове установе гдје је изразио њихову спремност за реализацију међународних пројеката у области високог образовања.

Министар Шеранић обишао је и предузеће "Петропројект" у Братунцу које се бави производњом масивних плоча и елемената од дрвета. Директор овог предузећа Јанко Петровић упознао је министра са плановима у будућем раду истичући као стратешки интерес партнерство са великим фирмама. Петровић је рекао да предузеће улаже у проширење и модернизацију процеса производње те да запошљава више од 300 радника.

Шеранић је нагласио да је циљ ове посјете дефинисање будућих модела сарадње науке и привреде.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.