Sign In

Отворен "Агросим 2017"

Објављено:

Помоћник министра за науку Републике Српске Синиша Марчић и помоћник министра пољопривреде Републике Српске Зоран Малетић отворили су данас на Јахорини Међународни и пољопривредни симпозијум "Агросим 2017" који је окупио 1.500 учесника из 85 земаља.

Марчић је нагласио да је "Агросим" једна од најистакнутијих стручних конференција у Републици Српској.

- Министарство науке и технологије Републике Српске категорисало је „Агросим" као скуп од посебног значаја. Он окупља више истраживаче, што је прилика да се домаћи истраживачи упознају са најновијим достигнућима -  рекао је Марчић.

Он је додао да је "Агросим" до сада остварио резултате у смислу успостављања конкретне сарадње јер је Пољопривредни факултет успоставио сарадњу са представницима из Русије, Тајланда и још неких земаља.

- На маргинама оваквих скупова договарају се и пословни подухвати, тако да је неопходно да имају подршку наших институција - сматра Марчић.

Декан Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Весна Милић рекла је да је на Осми међународни пољопривредни симпозијум "Агросим 2017" пријављено 1.300 радова.

- Радови су нам стигли из 85 земаља са свих континената. Овај скуп већ осму годину представља годишњу платформу за међународну научну расправу о пољопривреди, прехрани, руралном развоју, шумарству и екологији - навела је Милићева.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.