Sign In

Урађена шестогодишња анализа ИКТ сектора у Републици Српској

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Иновациони центар Бања Лука урадили су Анализу ИКТ сектора у Републици Српској за период од 2014-2019. године. Основни циљ анализе јесте да пружи увид у тренутно стање у овом сектору у Српској, као и да покаже основне трендове кретања овог дијела привреде у посљедњих шест година. Анализа даје увид у обухват, обим, демографију и структурна обиљежја, развојне трендове и динамику развоја комплетног ИКТ сектора, као и његових дијелова.

Крајњи циљ анализе је да буде једна од смјерница Влади Републике Српске за пружање подршке овом сектору, како би снажније утицала на привредни развој.            

Ова анализа може да послужи и заподстицање извоза и страних улагања, усмјеравање младих људи у ИКТ сектор, креирање развојне стратегије ИКТ сектора, даљне анализе потенцијала и ограничења у пословању ИКТ сектора, детаљнију анализу појединих дијелова ИКТ сектора као и појединачних предузећа у овој бранши. 

Анализа се састоји из два дијела. Један дио се односи на правна лица, а други на физичка лица. Текст анализе погледајте овдје.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.