Sign In

Шеранић: АНУРС је остварила немјерљиве резултате у развоју Републике Српске

Објављено:

Министар науке и технологије Ален Шеранић данас је присуствовао свечаној сједница Скупштине Академије наука и умјетности Републике Српске поводом обиљежавања 25 година од оснивања ове институције. Тим поводом министар Шеранић се обратио члановима Академије и представницима иностраних академија.

 - Bјерујем да ће Академија наука и умјетности Републике Српске, као највиша научна институција у Републици Српској, подстицати истраживање брижљиво пробраних тема важних за нашу будућности: од модела одрживог економског развоја, старења и смањена становништва, до глобалних тема попут увођења нових технологија, преласка на обновљиве изворе енергије, производњу хране и улогу вјештачке интелигенције која ће у наредних десет година пореметити постојеће темеље тржишта рада - рекао је Шеранић.

Шеранић је истакао да Академија наука и умјетности Републике Српске увиђа нужност модернизовања у складу са захтјевима новог времена и да у будућности може преузети још значајнију улогу, како бисмо сви заједно били у стању да равноправно реагујемо на друштвене аномалије и понудимо адекватно рјешење.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.