Sign In

Отворени Дани математике на Природно-математичком факултету

Објављено:

​Дани математике назив је манифестације која се данас и сутра одржава на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањалуци, односно бањалучком Дому омладине (ПМФ), у организацији Министарство науке и технологије Републике Српске и ПМФ-а.

Шеф студијског програма Математика и информатика на ПМФ-у Драган Матић рекао је да је циљ манифестације "Дани математике" да се пошаље порука ученицима основних и средњих школа, њиховим родитељима и наставницима да ова наука у себи садржи много лијепог, занимљивог и корисног.

У овиру манифестације "Дани математике" на ПМФ-у данас је одржан низ стучних предавања из математике професора са пријатељских факултета из Београда и Новог Сада, те са ПМФ-а у Бањалуци.

Сутра ће у Бањалуци у Дому омладине бити одржан централни догађај манифестације "Дани математике", када ће бити представљени математички експонати и одржане радионице из ове области.

У оквиру "Дана математике" расписан је и конкурс за избор за најљепшу математичку причу, на који је пристигло 150 радова из цијеле Српске, а прије данашњих предавања награђени су побједници.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.